joi, 12 iulie 2012

Descopera-ti o noua pasiune !


Descopera-ti o noua pasiune


 Desi echitatia a fost cunoscuta de sute de ani drept un sport nobil, destinat exclusiv vechilor familii regale, in prezent aceasta nu mai tine cont de limitele impuse candva de statutul social, devenind un hobby pentru tot mai multe persoane. Calaria face parte din putinele sporturi pe care cineva il poate practica exclusiv din placere si nu din nevoia de a face miscare sau de a fi in forma.

In ciuda faptului ca este un sport nobil si benefic pentru sanatate, echitatia este destul de putin promovata in Romania in comparatie cu alte state cu traditite din Europa, precum Anglia, Franta sau Germania. La noi in tara, calaria poate fi practicata in aproape toate zonele tarii, atat in hergheliile care ofera cursuri de acest gen, cat si in cadrul cluburilor sportive, sau, mai nou, in unele complexe turistice din preajma marilor orase.
Fie ca este vorba despre tonusul muscular pe care-l capeti, fie ca este vorba despre increderea in fortele proprii, calaria te ajuta foarte mult.

Din punct de vedere al look-ului personal, echitatia practicata regulat te ajuta sa ai o forma fizica excelenta, sa scapi de kilogramele rebele, dar mai important, sa iti modelezi partea inferioara a trupului: abdomenul, membrele inferioare, aripioarele si partea interioara a genunchiului. Astfel, printre beneficiile practicarii acestui frumos sport se numara imbunatatirea posturii, tonifierea abdomenului si a bratelor, exersarea muschilor si incheieturilor. Miscarile tridimensionale ale calului nu pot fi reproduse de niciun aparat electronic, ele contribuind la tonifierea diferitelor grupe de muschi pe care alte exercitii nu le stimuleaza.

In plus, evadarea in natura impreuna cu energia pozitiva pe care aceste fiinte reusesc sa ti-o transmita au avantajul de a-ti reda echilibrul psihic, fiind un adevarat “tratament antistres”. Specialistii afirma si ca interactiunea pe care o ai tot timpul cu animalul iti da incredere in tine si, odata ce avansezi si incepi sa cunosti comenzile, calul iti raspunde pe masura, iar satisfactiile nu intarzie sa apara.
Daca aceste randuri ti-au captat atentia si te-au facut sa-ti doresti sa cunosti senzatia minunata pe care calaria ti-o poate oferi, atunci a venit momentul sa iti impartasim cateva dintre secretele jockey-lor.

Echitatia este un sport in care se pune accentul pe comuniunea dintre cal si calaret, iar legatura stabilita intre voi doi este vitala pentru obtinerea performantelor. Pentru a excela in acest sport, trebuie sa inveti mai intai sa comunici cu calul. Nu te poti considera niciodata „stapanul“ unui cal, ci mai degraba un bun prieten al sau. Tocmai de aceea, aceste animale nobile asteapta sa ii tratezi cu mult respect si, in plus, trebuie sa inveti sa ii intelegi „limbajul” corpului. Caii sunt fiinte afectuoase, sensibile, extrem de inteligente si cu o memorie incredibila.

In timpul lectiilor de calarie, trebuie sa te concentrezi doar la relatia ta cu animalul, pentru ca echitatia nu este un sport obisnuit, ci unul cu o doza mare de imprevizibil. Trebuie sa fii pregatit/a pentru o eventuala cazatura, la care sa stii cum sa reactionezi pentru a evita efectele neplacute. 

Din acest motiv, echitatia presupune un echipament adecvat, care consta, in principal, din cizme, casca de protectie, sacou si pantaloni speciali mulati pe corp, camasa, manusi de protectie, cravasa si pinteni. Totusi, in prima faza poti renunta la acest echipament. Trebuie sa stii insa ca nu poti veni pe tocuri, trebuie sa ai niste pantaloni lungi, o pereche de ghete si, eventual, niste manusi, plus echipamentul de protectie oferit de club. 

Asadar, daca doresti sa te bucuri de placerea de a iesi in aer liber sau de a te relaxa, tot ceea ce trebuie sa faci este sa apelezi la unul dintre numeroasele cluburi de calarie, care iti ofera atat cursuri pentru incepatori, cat si posibilitatea unor iesiri in natura. Trebuie sa stii ca, daca vrei sa inveti cum sa calaresti un cal, este esential sa incepi sub indrumarea unui instructor autorizat. Incercarea de a imblanzi un cal sau de a incepe calaria pe cont propriu poate fi periculoasa. Daca te inscrii la o scoala de calarie, este bine sa cunosti aceste secrete de la inceput, ca pregatire pentru inceperea cursurilor.
De aceea, noi iti recomandam cu caldura doar locatiile special amenajate, unde gasesti jockey profesionisti, gata oricand sa-ti dezvaluie secretele acestui sport deosebit. 

Iar ca un pont, iti spunem tot noi ca, in ultima vreme, tot mai multe complexe turistice din preajma marilor orase si-au amenajat locuri speciale pentru calarie si au inclus in ofertele lor, pe langa serviciile de baza, gen cazare si masa, si astfel de propuneri de petrecere a timpului liber.

Asadar, in cluburile de acest gen, pasionatii de echitatie se pot intrece pe cai din rase nobile, in vreme ce amatorii pot lua lectii de la specialisti. In general, proprietarii cluburilor au si ponei, iar micutii vostri vor fi deosebit de incantati sa calareasca, asemeni personajelor preferate din povesti. Si, mai ales, nu uita: calaria ii invata pe cei mici sa fie rabdatori, iar faptul ca se pot descurca cu un animal la o varsta frageda le creste increderea de sine.

vineri, 29 iunie 2012

Renuncio !!!!

Nunca no te pedido nada ... siempre fuiste lo mismo ... sin cambios antes de mi.. pero ... nada de lo que pense ...Ya no es lo mismo ... No es facil tomar decisiones cuando amas a alguien .... Todo parece ser un juego de amor, y nosotros unos maquinas controladas por un cuerpo extrano ... tal vez queremos las mismas cosas... pero hasta ahora todo alrededor de nosotros esta contra nosotros... No quiero sufrir ... y mas ilusiones ... ya se que no eres para mi..no te veo en el futuro del manana ... Siento tu perfume...Escucho tu voz ...Siento tu aliento acelerado en my mejilla ....Pero no puedo llegar cerca de ti como antes ...Con mucho dolor en mi alma , me doy por vencida ... y renuncio a nuestro sueno ... para el bien de los dos ...    ....   .......  ..........

duminică, 24 iunie 2012

KIGER MUSTANG !!!!



KIGER MUSTANG

KIGER MUSTANGKIGER MUSTANGMai este cunoscut si sub numele de: Kiger Mesteño.
Timp de zeci de ani a fost acceptat pe scara larga ca rasele de cai Mustang din vestul Americii ar fi descins din cai de sorginte spaniola. Totusi, unii oameni au speculat ca ar mai exista cateva turme de cai izolate care ar mai pastra genele vechilor cai spanioli adusi de colonisti. In 1977, o turma de mustangi, care parea a fi compusa din cai de descendenta spaniola, au fost adusi din tinuturile izolate din Beaty Butte region, din regiunea Lake County, statul Oregon. Acesti cai aveau un colorit maroniu sters care varia de la maroniu sterg pana la o culoare aproape alba. Toti aveau dungi pe spate si picioare dungate precum zebrele. Au mai fost adunate inca doua grupuri de cai din aceeasi zona si aveau aceleasi trasaturi. Caii din rasa Kiger Mustang are capul clasic al cailor din rasa Barb iar greutatea lor variaza intre 318 si 365 kg.
KIGER MUSTANGAu fost luate masuri stricte pentru conservarea acestor cai unici. Turma a fost impartita in doua cu cate 20 de exemplare si fiind eliberate in zona East Kiger iar ultimele sapte exemplare au fost eliberate in zona Riddle Mountain, la 7 km mai la nord-est de zona unde fusesera eliberate celelalte doua grupe. Pentru a preveni contaminarea masurilor luate pentru inmultire s-a verificat ca aceste zone sa nu fie populate in niciun fel de alti cai din alte rase.
Cateva exemplare de cai din rasa Kiger Mustang au fost adoptati de care programul BLM's Adopt-A-Horse si au dat dovada de multa vointa de a invata si calitati bune in muncile la care au fost supusi. Caii din rasa Kiger par sa se miste natural atunci cand sunt pusi la munci de manat vitele ceea ce scoate in evidenta descendenta lor din cai de rasa spaniola.




miercuri, 20 iunie 2012

Te quiero papa !!!



Se siente tu ausencia en toda la casa ...
Sin ti la vida no es igual...Nuestros suenos tampoco lo seran...
Me persigue en el alma  la triste nostalgia...
Por qué esta tristeza en los ojos de my madre...
Estoy llorando sin parar pensando en ti papa... 
Eres la luz de mama en la oscuridad... 
Esto es un dolor que duele de verdad...
Hay palabras que nunca salen de nuestros labios ,por que creemos que no son necesarias...
Se que estoy grande ...Pero soy muy sensible y necesito de tus consejos , de tus arrullos y de toda tu ternura...
? de que sirve cantar por las mananas?
?Gritar hasta desgarrarme?
!Si solo el viento puede escucharme...
?De que me sirve dormir ? si ni siquiera descanso...
Papa,quiero decirte que  "Te quiero!"
Se que nunca te lo digo.
Tal vez por que me da pena , pero en silencio y en mi mundo. siempre pienso en ti y pienso como estaras...
Se que a veces tienes problemas pero lo guardas en tu silencio con my madre para no preocuparnos.
Hoy digo con carino,emocion, orgullo y sobre todo con amor : "Te quiero papa!!! "

Legenda Marelui Lup Alb ~~~


Dupa un timp, Zalmoxis vorbeste cu preotul sau si decide ca a venit timpul ca acesta sa il slujeasca in alt chip, astfel, il transforma in animal. Insa nu in orice animal, ci in cea mai temuta si mai respectata fiara a Daciei, intr-un Lup Alb, mare si puternic cat un urs, dandu-i menirea sa adune toti lupii din codri intru apararea taramului. Astfel, de cate ori dacii erau in primejdie, lupii le veneau in ajutor, era de ajuns doar sa se auda urletulMarelui Lup Alb si de oriunde ar fi fost, lupii sareau sa ii apere pe cei care le devenisera frati. Lupul Alb insa, era si judecator, pedepsind lasii si tradatorii.
Intr-o zi insa, Zeul il cheama din nou pe slujitorul sau la el, de aceasta data pentru a-i da posibilitatea sa aleaga, pentru ultima oara daca vrea sa ramana lup sau sa redevina om. Cu toata mahnirea pe care o poarta in suflet, stiind ce vremuri vor urma, decide sa ramana alaturi de Zeul sau, sperand ca astfel sa slujeasca mai cu folos tinutul si poporul sau.
Cu toata vigilenta geto-dacilor, a lupilor si a Marelui Lup Alb, romanii reusesc sa se infiltreze in randurile lor si, in apropiere de marea invazie, sadesc in sufletele unor lasi samananta neincrederii fata de Marele Zeu. Astfel, unii daci incep sa se teama ca Zeul nu le va fi alaturi in marea batalie iar tradatorii cuprinsi de frica incep sa omoare toti lupii ce le ieseau in cale in speranta ca unul din acestia va fi Marele Lup Alb al carui cap il vor putea oferi romanilor in schimbul vietii lor. Lupii, cati au mai scapat fug in inima muntilor spre a nu mai reveni niciodata in ajutorul fratilor ce ii tradasera. Lupul Alb si Zalmoxis se retrag in Muntele Sacru de unde vor privi cu durere in inimi cum geto-dacii vor fi infranti de romani din cauza tradarii.
“ In codri batrani, sub bolta instelata, in bataia calda a vantului de libertate, cei cu inima pura pot auzi si acum chemarea la lupta a Marelui Lup Alb. Pamantul, frunzele si cerul il cunosc preabine. Voi il auziti ?“ (Legendele dacilor liberi)

Legendele Anemonei !!!









Numele anemonei provine din vechiul cuvant grecesc "ánemos" , insemnand "vant".
Conform unei legende din Grecia antica , Anemona era o frumoasa nimfa de care se indragostisera atat Zephyr (Zefir) , vantul dulce al primaverii , cat si Borea , zeul vantului de vest.Geloasa , zeita florilor , Chloris , a transformat-o pe nimfa intr-o floare care se ofilea in perioada sosirii vantului Zefir. Intr-o alta legenda greceasca , vantul Anemos isi trimitea an de an mesagerii , anemonele , in primele zile ale primaverii.
Intr-un alt mit , se spune ca anemonele s-au ivit din lacrimile varsate de Aphrodite pentru Adonis.Afrodita , inamorata de Adonis , l-a tinut in preajma ei mai mult decat ingaduiau zeii (Zeus hotarase ca acesta sa stea cate jumatate de an cu Aphrodite , respectiv cu Persephone) , frumosul tanar fiind ucis de catre gelosul zeu al razboiului , Ares.Atunci cand isi jelea iubitul , Afrodita a jurat ca el va trai vesnic , din lacrimile ei nascandu-se floarea de anemona.Intr-o alta varianta , anemonele au aparut din picaturile de sange cazute din trupul sfartecat a lui Adonis.

In Palestina , se credea ca anemonele au aparut intaia data sub crucea lui Isus , din sangele varsat de catre acesta.De altfel , in Europa , anemona era numita "floarea pascala" sau "floarea Pastelui" , intrucat ea rasarea de obicei in perioada marii sarbatori crestine.La curtea regelui Edward I al Angliei , anemonele facea parte dintre plantele utilizate pentru vopsirea oualor de Pasti.

Multe superstitii au legat anemona de boala sau au interpretat-o ca o purtatoare a bolii.In Egiptul antic , aceasta floare era un simbol al imbolnavirii , datorita petelor de culoare de pe spatele petalelor ei albe.Chinezii numeau anemona "floarea mortii" .In cultura populara a unor tari europene , anemona era vazuta ca un semn rau ; exista , totodata , obiceiul ca o persoana sa isi tina respiratia in timp ce alerga pe un camp acoperit de anemone , intrucat exista credinta ca parfumul acestor flori ar fi fost otravitor.Cununile de anemone erau purtate la gat sau pe brat, existand superstitia ca aceste flori pot fi o pavaza impotriva imbolnavirii.In Anglia , exista obiceiul de a se culege primele anemone rasarite in primavara, ele fiind apoi purtate , invelite in matase , ca amulete aparatoare impotriva molimilor.In Roma antica , se credea ca anemona este inzestrata cu proprietatea magica de a alunga febra.


Legenda Cascadei Cailor !!!


       Cascada Cailor este una dintre cele mai frumoase cascade din România, formată pe versantul nordic al Munţilor Rodnei, in apropierea statiunii turistice Borşa. Este o destinaţie foarte populară, anual mii de turişti din toate colţurile ţării şi din străinătate vin să vadă una dintre cele mai maiestuoase cascade din Carpaţi. Apa rezultată din topirea zăpezii şi din ploi se adună într-un circ glaciar şi de acolo de pe versantul abrupt al Rezervaţiei Piatra Rea se prăvăleşte în jos formând cascada în mai multe trepte cu căderi succesive de 40 m apoi 20 m si din nou 40 m.

Legenda Cascadei Cailor

Conform legendei, Muntele Piatra Rea datorită păşunilor sale întinse era locul preferat al localnicilor pentru a ţine din primăvară până în toamnă "stavele" (hergheliile) de cai. Insă acest rai al cailor nu era chiar aşa de liniştit. Din când în când ursul incerca să îşi găsească o pradă uşoară din zecile sau chiar sutele de cai de pe munte. Însă într-un loc deschis şansele ursului erau slabe. 
Aşa că ursul de obicei încerca să incolţească cai deasupra prăpăstiilor de la actuala Cascada a Cailor. Aici sărmanele animale nu aveau altă soluţie decât să se arunce în hău, astfel ursul având câştig de cauză. Într-o noapte întunecată, fără vizibilitate şi cu o furtună de proporţii, ursul a venit din nou să îşi aleagă o pradă. Speriaţi de fulgere şi de atacul neaşteptat al ursului, animalele au luat-o la goana, direct spre prăpastie. Unii dintre ei au scăpat dar o mulţime de animale au căzut în prăpastie, ursul alegându-se după spusele localnicilor cu vreo 15 cai.
De atunci localnicii marcaţi de eveniment au început să foloseasca numele de Cascada Cailor. Dar nu numai cascada a primit acest nume. Muntele se numeşte Muntele Cailor, circul glaciar a fost denumit Podul Cailor iar pârăul care se prăvăleşte jos pe abrupturi se numeşte Izvorul Cailor.







vineri, 25 mai 2012

Caii in terapia moderna!


Caii in terapia moderna!


Terapia asistata de animale este domeniul nou ce are in vedere relationarea om-animal din perspectiva terapeutica. Rolul animalului este de a da o importanta majora, studiile aratand progresele semnificative in combaterea stresului cotidian, a deficientelor de relationare, avand drept scop relaxarea individului si perceperea intr-un mod diferit, adaptat, a scocietatii in care ne nastem, crestem si ne dezvoltam.
Animalele fac parte din aceasta echipa dedicate acestui nou domeniu de terapie sunt atent selectionate in functie de personalitatea, caracterul si abilitatile proprii.

In psihoterapia asistata de animale intalnim cel mai frecvent specii precum: pesti, hamsteri, porcusori de guineea, iepuri, caini sau cai. Vom prezenta in randurile care urmeaza metodele eficiente de combatere a stresului si de imbunatatire a abilitatilor de relationare prin intermediul calului.

Asadar, psihoterapia intermediata de cal este un domeniu mereu in dezvoltare, combinand ajutorul terapeutului cu cel oferit de cal pentru a atinge diferite scopuri terapeutice individuale. Relatia dintre cal si om sustine dezvoltarea emotionala a individului, familiei sau grupului, ghidarea si vindecarea acestora (Marion B. Williamson).

Persoanele care participa la astfel de sedinte invata despre sine si relatiile cu cei din jur prin insasi relatia lor cu acest animal, participand la diverse activitati cu caii, analizandu-si propriile ganduri, sentimente si comportamente. Este o modalitate foarte eficienta in cazul persoanelor ce nu obtin rezultate prin alte metode. Caii reprezinta instinct, putere si eleganta, ne inspira in vise si dau frau liber creativitatii, legatura omului cu animalul existand la nivel structural.

Centrarea nu se face pe tehnica ecvestra sau pe abilitatile persoanei in aceasta directie, ci majoritatea timpului sedintei este dedicat lucrului pe jos, langa cal, ambientul natural tamaduitor facilitand o comunicare eficienta cu calul. De aceasta modalitate de autodezvoltare prin intermediul animalelor, in speta cu calul, pot beneficia personae de toate varstele, fara o pregatire de specialitate in prealabil, care trec prin urmatoarele situatii: sunt presate din punct de vedere emotional, au abuzat de unele substante, manifesta lipsa de stima de sine, de incredere si de respect, au dificultati de relationare, vor sa se recupereze in urma unei pierderi importante.

Un punct forte al acestei noi ramuri psihoterapeutice il reprezinta rolul de coterapeut al calului in terapia copilului. Rezultatele evidente ale relationarii cal-copil se refera la socializare, comunicare, dezvoltarea stimei de sine, a abilitatilor afective. Din aceste motive, terapia asistata de cai s-a dovedit a fi eficienta in special in ceea ce priveste imbunatatirea dificultatilor intampinate de copii cu probleme psihice, cum ar fi autism, asperger, ADHD, tulburarea bipolara, anxietate, depresie etc.

Atat in cazul copilului, cat si al adultului, terapia asistata de cai faciliteaza identificarea si demontarea barierelor defensive, promoveaza un mediu educativ si motivational, dezvolta abilitatile de rezolvare a problemelor, stimuleaza creativitatea si responsabilitatea, este o buna baza pentru educarea abilitatilor empatice, sociale de lucru in echipa.

Iata mai multe motive pentru care ati putea incerca o astfel de experienta: implinire fizica, psihica si emotionala; imbunatatirea respectului de sine si a increderii in propriile forte; dezvoltarea abilitatilor verbale si nonverbale; reconectarea cu sentimentele pierdute sau uitate; descoperirea unor perspective noi pentru rezolvarea problemelor.

Relationarea cu un animal acceseaza instantele primare ale omului, raspunsul sau fiind unul autentic. Urmati-va instinctul dand o sansa unei experiente inedite!

vineri, 18 mai 2012

Ce e dragostea?


 Ce e dragostea?



   Nevoia de a iesii din tine insuti,Dragostea este singurul joc de doi in care amandoi pot sa castige  Dragostea este spatiul si timpul masurate cu inimaDragostea vindeca oamenii... pe cei ce o daruiesc , dar si pe cei ce o primesc   Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzii si orbii o pot vedea.Dragostea este o poveste straveche , dar care este totdeuna noua.    Dragostea este un fapt de viata , nu o iluzieDragostea ii face pe oameni sa se simta egali.!!!


Versuri....



Am plâns ascultând muzica sau privind fotografii.
Am telefonat doar pentru a auzi o voce, m-am îndragostit doar de un surâs. Am tipat si am sarit în sus de bucurie, am trait pentru dragoste si am facut promisiuni pentru totdeauna, dar, inima mi s-a frânt de atâtea ori! Dar am supravietuit si înca traiesc!
Si totusi, merg înainte... !!!








Se spune ca iubirea este,,,, cel mai grozav sentminet  din lume , 
Dar experienta dovedeste ca  cel mai minunat sentiment din lume ...
Il traiesti doar cand te indragostesti de persoana potrivita ...











Stiu ca esti departe..
Insa daca inchid ochii , te vad langa mine !
 Chiar daca esti departe, 
Te voi pastra mereu in inimioara mea..!!



Informatii generale despre cai !!!


  

Unii experti au raspandit ideea ca primii cai au fost domestici acum 10000 de ani. In toata aceasta perioada aceste animale darze si energice au fost folosite pentru transport de persoane si marfa si cateodata pentru hrana. Odata domesticiti caii au fost imperecheati spre a se obtine cai cu anumite caracteristici si abilitati. In functie de rasa, comportamentul si caractersticile cailor variaza de la un cal potolit,calm, abatut pana la unul istet, ager si hotarat.
Caii sunt animale inteligente care pot fi dresati sa fie supusi si sa indeplineasca anumite comenzi daca sunt antrenati in sensul acesta. Cei care au ceva experienta in echitatie sau in cresterea cailor pot confirma ca acestia pot fi destul de incapatanati. Caii necesita o atentie si grija deosebita, ei trebuie invatati sa aiba incredere in cel ce-l ingrijeste. Caii care sunt neglijati sau nu sunt bine ingrijiti pot deveni salbatici si neascultatori , fiind chiar periculosi pentru cei din jurul lor.
Informatii generale despre ingrijirea cailor:
- caii au nevoie in primul rand de atentie si ingrijire deosebita. Inainte de a cumpara un cal informeaza-te despre datoriile pe care o sa le ai fata de el
- caii au nevoie de hrana si apa la discretie
- copitele cailor au nevoie de atentie speciala cam la fiecare 6-8 saptamani
- calul trebuie dus anual la veterinar pentru control
- caii au nevoie de exercitiu regular
- caii au nevoie de protectie impotriva capriciilor naturii. Trebuie sa-i asigurati un adapost impotriva ploii, frigului, vantului si eventual caldurii
- caii trebuie deparazitati cam o data la 6-8 saptamani
- consultati medicul veterinar pentru alegerea solutie cele mai bune

Horses


joi, 17 mai 2012

Galerie de imagini!!!















Pentru Fratele meu :X




    Ne-au despartit ani, nu unul,doi ci 19 ani..
Nu avem amintiri, dar mereu ai fost
 o bucatica din inima mea... Ma gandesc la tine si
zambesc mereu...
 Mi-as dorii sa fi mereu langa mine...Ti-as da toata
 bucuria mea daca asta te-ar face sa zambesti!
 ... Hai zambeste :)
 


Iubite !!!

      De ce imi iesi in cale .. ma coplesesti cu atata iubire si apoi dispari ? de ce ma faci sa-ti duc dorul ? de ce nu ma lasi sa te simt asa cum eu imi doresc ..unde tot alergi , tu iubite ...Imi faci rau ... Ma doare distanta ... ma doare ca nu ma pot bucura de frumusetea ta ,,, sti-ai asta ? Daca nu , taci si asculta ... asculta rasuflarea mea ,atunci cand ma atingi .. priveste in ochii mei si incearca sa intelegi ce simt ...nu ma mai da la oparte .... de ce fugi de mine ? ce rau am facut de te tot ascunzi ... de ce imi dai sperante,,,, si apoi ma lasi singura ... din nou singura .. ma lasi pentru altii ? de ce nu ma tii doar pentru tine ? am crescut ,iubitule ... Am cunoscut .. am invatat . ia-ma cu tine! duma in lumea ta . duma in lumea basmelor ... invata-ma sa traiesc ca tine ... scoate-ma din lumea asta ... Iar eu iti promit ca voi fi numai pentru tine ........ Invata-ma sa fiu ca tine !!!!Si .. fugi , dar fugi cu mine !!!

Pocas palabras para mi Madre


         La Infinito del mar y el cielo es igual con el sentimiento  del amor que te tengo  mi querida madre.
 Tu sonrisa maravillosa,me  alivia de  las penurias de la vida, y tu  me mostraste  el camino de  una vida completa  de alegría.
 Me  aprendiste hacer  con  las pequeñas cosas como construir mi propio castillo, y cerca de ti  aprendi ser una mejor persona. Gracias mi querida madre!!!


Legende despre cai !!!

                                  Legende despre cai !!!



Caii se numara printre cele mai indragite animale. Vreme de sute de ani, pentru oameni, caii domesticiti au fost foarte pretiosi. Erau folositi pentru calarie, pentru a trage carutele, calestile sau carele de razboi.Erau simboluri ale puterii si bogatiei. Viteza, puterea, eleganta si frumusetea i-au facut sa fie asociati cu zeii. Nu e de mirare ca sunt aproape nelipsiti din povesti si legende unde au primit chiar puteri speciale: aripi cu care pot zbura, cornuri fermecate, rapiditatea "vantului si gandului".Unele legende spun ca primii cai au fost creati de Poseidon, zeul marilor. Pe timp de furtuna, valurile inspumate pot fi comparate cu niste cai de spuma alba. Carul de aur al zeului grec Helios, Soarele, este tras de noua cai albi, inaripati, care varsa foc pe nari. Despre Odin, cel mai important dintre zeii popoarelor nordice, se spune ca avea un cal cu opt picioare, iar Selene, zeita Lunii, calarea in inaltul cerului pe calul sau alb-stralucitor.Unul dintre cei mai faimosi cai inaripati, Pegas, a creat "izvorul inspiratiei" lovind cu copita in pamant. Bland si credincios, a fost de folos mai multor eroi din mitologia greaca. In cele din urma a fost primit cu onoare in "grajdurile cerului" si a fost transformat in constelatie.Printre caii fermecati se numara si unicornul. Una dintre cele mai frumoase fapturi fantastice - are infatisarea unui cal alb si elegant, avand pe frunte un corn lung si spiralat. Se spune in povesti ca acest corn are puterea de a vindeca si de a transforma o apa otravita intr-una buna de baut. De aceea vanatorii sunt mereu pe urmele sale incercand sa-l ademeneasca cu ajutorul unei fete foarte frumoase.Nici Fat-Frumos din povestile noastre n-ar reusi sa treaca peste incercarile grele daca n-ar avea un ajutor de nadejde: calul fermecat ce se hraneste cu jaratic si poate zbura "peste noua mari si noua tari" cu viteza gandului.






Nero :D